Hvad er en grøn kage bradepandekage?

En grøn kage bradepandekage er en lækker og saftig kage lavet i en bradepande. Den karakteristiske grønne farve kommer fra grøntsager, der er blendet og tilsat til dejen. Det er en fantastisk måde at få ekstra grøntsager ind i kosten og samtidig nyde en sød og velsmagende kage.

Historien bag grøn kage bradepandekage

Historien bag grøn kage bradepandekage er ikke helt klar, men det menes at have sin oprindelse i USA. Kagen blev populær i løbet af 1950’erne og 1960’erne, hvor der var fokus på at finde alternative måder at tilføje grøntsager til måltiderne. Grøn kage bradepandekage blev en favorit blandt børn og voksne på grund af sin unikke farve og gode smag.

Opskrift på grøn kage bradepandekage

Ingredienser til grøn kage bradepandekage

 • 250 g smør
 • 400 g sukker
 • 4 æg
 • 300 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 dl mælk
 • 200 g grøntsager (f.eks. spinat eller broccoli)
 • Grøn frugtfarve efter ønske

Fremgangsmåde til grøn kage bradepandekage

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
 3. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt efter hver tilføjelse.
 4. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål og rør det sammen.
 5. Tilsæt melblandingen til smør- og æggemassen skiftevis med mælken, og rør godt efter hver tilføjelse.
 6. Blend grøntsagerne sammen med lidt vand eller mælk, indtil det bliver en jævn puré.
 7. Tilsæt grøntsagspuréen til dejen og rør godt rundt, indtil dejen får en ensartet grøn farve.
 8. Tilsæt eventuelt grøn frugtfarve for at intensivere farven.
 9. Hæld dejen i en smurt bradepande og bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
 10. Afkøl kagen helt, inden den serveres eller pyntes.

Variationer af grøn kage bradepandekage

Chokolade-grøn kage bradepandekage

En lækker variation af grøn kage bradepandekage er at tilføje chokolade. Du kan tilsætte 100 g smeltet chokolade til dejen, inden du tilsætter grøntsagspuréen. Dette vil give kagen en dejlig chokoladesmag og en flot kontrast til den grønne farve.

Nødder og frugt i grøn kage bradepandekage

En anden variation er at tilføje nødder og frugt til grøn kage bradepandekage. Du kan tilføje 100 g hakkede nødder og 200 g frugt efter eget valg til dejen, inden du bager kagen. Dette vil give kagen ekstra tekstur og smag.

Sundhedsmæssige fordele ved grøn kage bradepandekage

Grøntsager i grøn kage bradepandekage

En af de største sundhedsmæssige fordele ved grøn kage bradepandekage er tilføjelsen af grøntsager. Grøntsager er rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter, der er vigtige for vores krop. Ved at tilføje grøntsager til kagen får vi en nem og lækker måde at øge vores indtag af grøntsager på.

Minimalt sukkerindhold i grøn kage bradepandekage

En anden fordel ved grøn kage bradepandekage er, at den normalt har et minimalt sukkerindhold sammenlignet med traditionelle kager. Dette skyldes, at grøntsagerne tilføjer naturlig sødme til kagen, hvilket betyder, at der er behov for mindre tilsat sukker. Dette gør kagen til et sundere alternativ til andre søde sager.

Serveringsforslag til grøn kage bradepandekage

Frisk frugt og bær

En skøn måde at servere grøn kage bradepandekage på er med frisk frugt og bær. Skær kagen i firkantede stykker og top dem med skiver af jordbær, blåbær eller hindbær. Dette tilføjer en frisk og saftig smag til kagen.

Vaniljeis eller flødeskum

Hvis du vil gøre serveringen af grøn kage bradepandekage ekstra lækker, kan du servere den med vaniljeis eller flødeskum. Den søde og cremede smag af vaniljeis eller flødeskum komplimenterer kagen perfekt og tilføjer en ekstra dimension til smagsoplevelsen.

FAQ om grøn kage bradepandekage

Hvordan opbevares grøn kage bradepandekage bedst?

Grøn kage bradepandekage kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3-4 dage. Hvis du ønsker at forlænge holdbarheden, kan kagen opbevares i køleskabet i op til 1 uge. Husk at tage kagen ud af køleskabet i god tid, inden den skal serveres, så den kan nå stuetemperatur.

Kan jeg fryse grøn kage bradepandekage?

Ja, grøn kage bradepandekage kan fryses. For at fryse kagen skal den først afkøles helt og pakkes godt ind i plastikfilm eller fryseposer. Kagen kan fryses i op til 3 måneder. Når du ønsker at spise kagen, skal den tøes op i køleskabet natten over og bringes til stuetemperatur, inden den serveres.

Afsluttende tanker om grøn kage bradepandekage

Grøn kage bradepandekage er en fantastisk måde at nyde en velsmagende kage og samtidig få ekstra grøntsager ind i kosten. Den grønne farve og den saftige konsistens gør kagen til en favorit blandt både børn og voksne. Prøv forskellige variationer af grøn kage bradepandekage for at tilføje ekstra smag og tekstur. Server kagen med frisk frugt, vaniljeis eller flødeskum for at gøre oplevelsen endnu mere lækker. Husk at opbevare kagen korrekt for at bevare dens friskhed og kvalitet. Nyd denne lækre kage, der kombinerer sødme og sundhed på bedste vis!

Kategorier: Kage artikler