Introduktion

Hvad er en kage med ribs?

En kage med ribs er en lækker dessert lavet med friske ribs, en sød dej og en cremet fyld. Denne kage er kendt for sin friske smag og syrlige noter fra ribsene, der giver en perfekt balance til den søde kage.

Hvorfor er kage med ribs populært?

Kage med ribs er populært på grund af sin unikke smag og tekstur. Ribsene tilføjer en friskhed og syrlighed til kagen, der skiller sig ud fra andre traditionelle kager. Denne kombination af sødt og syrligt er elsket af mange, og kagen er derfor et populært valg til både hverdags- og festlige lejligheder.

Forberedelse

Ingredienser

 • 250 g friske ribs
 • 200 g sukker
 • 200 g smør
 • 4 æg
 • 300 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 dl mælk

Udstyr

 • Springform
 • Bagepapir
 • Mikserskål
 • Piskeris
 • Dejskraber

Opskrift

Trin 1: Forberedelse af ribs

Start med at vaske ribsene grundigt og fjern eventuelle stængler. Tør dem forsigtigt af med et rent viskestykke og sæt dem til side.

Trin 2: Dej til kagen

I en mikserskål tilsættes sukker og smør. Pisk det sammen, indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt efter hvert æg. I en separat skål blandes mel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt til smørret og sukkeret, mens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt til sidst mælken og rør dejen godt sammen.

Trin 3: Samling af kagen

Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd springformen med bagepapir og hæld dejen i formen. Fordel ribsene jævnt over dejen. Bag kagen i ca. 40-45 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennembagt. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den forsigtigt fjernes og afkøles helt på en bagerist.

Bagning og servering

Bagning af kagen

Når kagen er afkølet, kan den eventuelt pyntes med flormelis eller friske ribs. Kagen kan serveres som den er, eller med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum ved siden af.

Servering og præsentation

Server kagen med ribs på et flot fad eller skærebræt. Skær den i portioner og server den til dine gæster. Den syrlige smag fra ribsene vil være en behagelig overraskelse, og kagen vil være et hit på ethvert kagebord.

Variationer af kage med ribs

Kage med ribs og vaniljecreme

Hvis du ønsker at tilføje ekstra cremethed til din kage med ribs, kan du lave en lækker vaniljecreme. Lav vaniljecremen ved at piske fløde, sukker og vaniljesukker sammen, indtil det bliver tykt og luftigt. Fordel vaniljecremen over den afkølede kage og top med friske ribs.

Kage med ribs og marengs

Hvis du er vild med marengs, kan du også tilføje det til din kage med ribs. Lav marengsen ved at piske æggehvider og sukker sammen, indtil det bliver til en tyk og skinnende masse. Fordel marengsen over den afkølede kage og ribs, og brug en gasbrænder til at brune marengsen let.

Afsluttende tanker

Del din kage med ribs-oplevelse

Vi håber, at denne opskrift på kage med ribs har inspireret dig til at prøve det selv. Del din oplevelse med os og lad os vide, hvordan det gik. Vi er altid glade for at høre fra vores læsere og se billeder af jeres fantastiske kreationer.

Andre lignende opskrifter

Hvis du er interesseret i at prøve andre opskrifter med ribs, kan vi anbefale kage med ribs og chokolade, ribs-sorbet eller ribs-muffins. Disse opskrifter er lige så lækre og vil helt sikkert tilfredsstille din cravings for ribs.

Kategorier: Kage artikler