Introduktion

Hvordan laver man en lækker kage uden æg? I denne artikel vil vi præsentere dig for en fantastisk kage opskrift uden æg, der er perfekt til folk med æggeallergi eller dem, der ønsker at undgå æg i deres bagværk. Vi vil guide dig igennem trin for trin, så du kan bage en velsmagende kage uden æg, der stadig er luftig og lækker.

Ingredienser

For at lave denne kage uden æg skal du bruge følgende ingredienser:

  • 250g hvedemel
  • 200g sukker
  • 100g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Følg disse trin for at bage din æggefri kage:

Trin 1: Forberedelse

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og mel en kageform, så dejen ikke hænger fast.

Trin 2: Bland ingredienserne

I en stor skål, bland hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen. Tilføj smørret i små stykker og ælt det sammen med fingrene, indtil blandingen ligner brødkrummer. Tilsæt gradvist mælken og citronsaften og rør det hele godt sammen, indtil dejen er jævn og klumpfri.

Trin 3: Bagning

Hæld dejen i den forberedte kageform og jævn overfladen med en spatel. Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og en tandstik prøve kommer ud ren, når den stikkes i midten af kagen.

Trin 4: Afkøling og servering

Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, før du forsigtigt fjerner den og lader den køle helt af på en bagerist. Når kagen er helt afkølet, kan den serveres som den er eller pyntes efter ønske. Prøv at tilføje en lækker glasur eller friske bær på toppen for at gøre den endnu mere indbydende.

Konklusion

Nu har du opskriften på en lækker kage uden æg. Denne opskrift er nem at følge og giver dig en fantastisk kage, selv uden æg. Prøv den næste gang du har lyst til noget sødt, og imponér dine gæster med din evne til at bage en æggefri kage, der smager himmelsk.

Kategorier: Kage artikler