Introduktion til Kage Valdemarsro

Kage Valdemarsro er en populær dansk kage, der er elsket af både store og små. Denne lækre kage er kendt for sin bløde kagebund, cremede vaniljecreme og smukke pynt. I denne artikel vil vi dykke ned i historien bag Kage Valdemarsro, dele opskriften og give dig tips til variationer af denne klassiske kage.

Hvad er Kage Valdemarsro?

Kage Valdemarsro er en traditionel dansk kage, der består af en blød kagebund, fyldt med vaniljecreme og toppet med flødeskum og frugt. Navnet “Valdemarsro” henviser til den kongelige bopæl, Valdemars Slot, der ligger på Tåsinge i det sydfynske øhav. Kagen er opkaldt efter slottet og er blevet en favorit blandt mange danskere.

Hvordan blev Kage Valdemarsro populær?

Kage Valdemarsro har en lang historie og har været en del af dansk kagekultur i mange år. Den blev først populær i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den blev serveret ved kaffeborde og festlige lejligheder. Kagen blev kendt for sin lækre smag og flotte præsentation, og det gjorde den til en favorit blandt både værter og gæster.

Ingredienser

Kagebunden

 • 250 g hvedemel
 • 200 g sukker
 • 150 g smør
 • 2 æg
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 dl mælk
 • 1 tsk vaniljesukker

Vaniljecremen

 • 5 dl mælk
 • 4 æggeblommer
 • 100 g sukker
 • 40 g maizena
 • 1 vaniljestang

Pynt og Topping

 • 3 dl piskefløde
 • Friske bær (f.eks. jordbær, blåbær)
 • Flormelis til drys

Trin-for-trin Guide til at Lave Kage Valdemarsro

Trin 1: Forberedelse

Start med at forvarme ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en springform (ca. 24 cm i diameter) og stil den til side.

Trin 2: Kagebunden

I en stor skål skal du blande hvedemel, sukker, smør, æg, bagepulver, mælk og vaniljesukker sammen. Brug en elpisker eller en røremaskine til at blande ingredienserne, indtil de er godt kombineret og danner en ensartet dej.

Hæld dejen i den forberedte springform og glat overfladen med en spatel. Bag kagebunden i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennembagt. Tag kagebunden ud af ovnen og lad den køle helt af, inden du fortsætter med næste trin.

Trin 3: Vaniljecremen

I en gryde skal du varme mælken op sammen med den flækkede vaniljestang. Lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter for at trække vaniljesmagen ud. Fjern vaniljestangen fra gryden.

I en skål skal du piske æggeblommer, sukker og maizena sammen, indtil det bliver en tyk og cremet masse. Hæld den varme mælk langsomt i æggeblandingen under omrøring for at undgå at få røræg.

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op ved lav varme, mens du konstant rører, indtil cremen tykner. Det er vigtigt at fortsætte med at røre, da vaniljecremen kan brænde på i bunden af gryden. Når cremen har tyknet, skal du fjerne den fra varmen og lade den køle helt af.

Trin 4: Samling og Pyntning

Når både kagebunden og vaniljecremen er kølet af, er det tid til at samle kagen. Skær forsigtigt kagebunden over på midten, så du får to lige store dele.

Placer den ene halvdel af kagebunden på et serveringsfad og fordel vaniljecremen jævnt over bunden. Læg forsigtigt den anden halvdel af kagebunden ovenpå cremen.

Pisk fløden til flødeskum og fordel det på toppen af kagen. Pynt med friske bær og drys med lidt flormelis for ekstra sødme.

Tips og Variationer

Tip 1: Tilføjelse af bær eller frugt

For at give din Kage Valdemarsro en frisk og frugtig smag kan du tilføje friske bær eller frugt til vaniljecremen. Prøv f.eks. at blande jordbær, blåbær eller hindbær i cremen, inden du fordeler den på kagebunden. Det vil tilføje en lækker og farverig dimension til kagen.

Tip 2: Udskiftning af vaniljecremen

Hvis du ønsker at eksperimentere med forskellige smagsvarianter, kan du erstatte vaniljecremen med en anden type creme. Prøv f.eks. at bruge chokoladecreme, karamelcreme eller bærcreme som fyld. Dette vil give kagen en helt ny og spændende smag.

Tip 3: Chokoladetopping

Hvis du er chokoladeelsker, kan du tilføje en lækker chokoladetopping til din Kage Valdemarsro. Smelt lidt mørk eller lys chokolade og hæld det over flødeskummet på toppen af kagen. Pynt med chokoladestykker eller hakket nødder for ekstra knas.

Baggrundshistorien bag Kage Valdemarsro

Bag Kage Valdemarsro ligger en spændende baggrundshistorie. Kagen blev opfundet af en dansk konditor ved navn Valdemar, der var kendt for sine lækre kager og søde sager. Han ønskede at skabe en kage, der ville bringe glæde og smil til folk, og det var sådan Kage Valdemarsro blev til.

Afsluttende tanker

Kage Valdemarsro er en klassisk dansk kage, der aldrig går af mode. Den bløde kagebund, den cremede vaniljecreme og den smukke pynt gør denne kage til en favorit ved enhver lejlighed. Uanset om du serverer den til fødselsdage, bryllupper eller bare som en lækker dessert, vil Kage Valdemarsro helt sikkert imponere dine gæster. Prøv opskriften i dag og lad dig forføre af denne fantastiske kage!

Kategorier: Kage artikler